Malzeme:
1 demet semizotu
6 diş sarımsak
1 adet limon
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 adet un
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Hazırlanışı:
1 demet semizotu
6 diş sarımsak
1 adet limon
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 adet un
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Hazırlanışı:
Un ve sıvıyağ kavrulur. Ufak olarak doğranmış semizotu eklenerek domates salçası ve tuz ile karıştırılır. Su gezdilir. Semizotunun rengi değişene kadar kaynatılır. Dövülmüş sarımsak, limon suyu eklenir ve karıştırılarak bir taşım pişirilir. Ayrı bir yerde az salça ve sıvıyağ kavrulur, kaselere alınan çorbanın üzerine dökülerek resimdeki gibi servis yapılır.
Sarımsaklı mayhoş çorba
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 19, 2012
Rating: