Malzeme:
2 Yemek Kaşığı margarin, 1,5 Su Bardağı pirinç, 6 Su Bardağı sebze suyu, 3 Adet pırasa, yeterince tuz, 1 Adet soğan, yeterince karabiber, 3 Dal maydanoz
Hazırlanışı:
Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Soğanı kıyın. Yağı tavada kızdırıp soğan ve pırasaları sote edin. Pirinci ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak sebze suyunu üzerine döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Tuzve karabiber ekin. Maydanozu doğrayıp ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
2 Yemek Kaşığı margarin, 1,5 Su Bardağı pirinç, 6 Su Bardağı sebze suyu, 3 Adet pırasa, yeterince tuz, 1 Adet soğan, yeterince karabiber, 3 Dal maydanoz
Hazırlanışı:
Pırasaları temizleyip ince ince doğrayın. Soğanı kıyın. Yağı tavada kızdırıp soğan ve pırasaları sote edin. Pirinci ekleyip 1-2 dakika karıştırarak kavurun. Sıcak sebze suyunu üzerine döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Tuzve karabiber ekin. Maydanozu doğrayıp ekleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Pirinçli Pırasa Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 22, 2012
Rating: