4 adet yufka, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı sirke, 3 yemek kaşığı un, yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için :
4 adet orta boy patates, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, Tuz
Üzeri için :
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Haşladığımız patateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğruyoruz. Soğanı rendeledikten sonra sıvı yağda kavurmaya başlıyoruz. Kavrulduktan sonra sırasıyla patates, nane, tuz ve kırmızı biber ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Sonra soğuması için bir süre bekliyoruz.
Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlıyoruz. Sonra bir yufka tanesini yere seriyoruz ve üzerine hazırlamış olduğumuz sostan 4 yemek kaşığı döküp, fırça yardımıyla iyice yayıyoruz. İkinci yufkayı da birinci yufkanın üzerine seriyoruz. Aynı uygulamayı ikinci yufkanın üzerine de yapıyoruz. Daha sonra yufkaları pizza dilimi şeklinde 12 parçaya bölüyoruz. Üçgenlerin içine iç harcından koyuyoruz ve sigara böreği şeklinde sarıyoruz. Malzemelerin tamamını aynı şekilde yaptıktan sonra fırına atıyoruz. Fırını daha önceden 180 derecede ısıtmamız gerekiyor. Tamamen pişmesi için böreklerin kızarmasını bekliyoruz. Tarifimiz servise hazır.
Patatesli çıtır börek
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 18, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: