Malzeme:
1 Palamut, 2 Şalgam, 4 Çorba kaşığı tereyağ, 3 Soğan, 1 Fincan un, 1 Su bardağı et suyu, yeteri kadar tuz, biber, baharat, 2 Havuç
1 Palamut, 2 Şalgam, 4 Çorba kaşığı tereyağ, 3 Soğan, 1 Fincan un, 1 Su bardağı et suyu, yeteri kadar tuz, biber, baharat, 2 Havuç
Hazırlanışı:
Ayıklanmış palamudu yuvarlak yuvarlak kesiniz; az tuzlu suda haşlayınız. Beyaz etlerini ayırıp tencereye koyunuz. Tereyağı ile kuvvetli ateşte çeviriniz. Rengi dönünce bir tutam unla sararıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırınız. Sonra içine kestane büyüklüğünde doğranmış, havuç, şalgam, dörde ayrılmış soğan, baharat, et suyu koyup orta ateşte yavaş yavaş pişiriniz.
Ayıklanmış palamudu yuvarlak yuvarlak kesiniz; az tuzlu suda haşlayınız. Beyaz etlerini ayırıp tencereye koyunuz. Tereyağı ile kuvvetli ateşte çeviriniz. Rengi dönünce bir tutam unla sararıncaya kadar tahta kaşıkla karıştırınız. Sonra içine kestane büyüklüğünde doğranmış, havuç, şalgam, dörde ayrılmış soğan, baharat, et suyu koyup orta ateşte yavaş yavaş pişiriniz.
Palamut Yahnisi
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 13, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: