Malzemeler:
1 adet bütün ufak kuzu 10 litre su Pilav Malzemesi 5 kg. pirinç 2-3 su bardağı kuşüzümü 2 su bardağı çam fıstık 2 yemek kaşığı karabiber Kuzunun üstüne sürmek için; 3-4 su bardağı yoğurt 1 su bardağı dolusu domates salçası
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
• Önce kuzuyu bütün halde bir güzel yıkayıp, içini ve dışını iyice temizleyin.
• Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
• Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
• Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
• Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
• Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
• Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
• Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
• Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.
• 175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
• Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin.
• Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin.
• Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
• Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.
• Sonra bir kazanın içine bütün halde koyup, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
• Kuzunun etinin rengi dönüp, pişmeye başladığı anda kazanın içinden kuzuyu çıkarıp, büyükçe bir bakır sininin üzerine alın.
• Kuzunun kazanda kalan suyundan 10 bardak kadar ayrıp, geri kalan suyun içine pirinci, çam fıstığını, tuz ve karabiberini ekleyin.
• Pilav iyice suyunu çekip, diri bir kıvama gelince (ama tam pişmemiş olacak) altını söndürün.
• Soğuyan kuzunun içini açın ve pişirdiğiniz diri pilavı kepçeyle kuzunun içine doldurun.
• Beyaz kalın iplikle kuzunun karnını, dikiş diker gibi sıkıca dikin.
• Bir derin kabın içinde yoğurt ve domates salçasını karıştırıp, kuzunun tüm yüzeyine sürün.
• Fırına dayanıklı bakır sininin içine kuzuyu yerleştirin ve ayırdığınız kuzunun haşlama suyunu da bu siniye dökün.
• 175 dereceye ayarlı, orta ısıdaki bir fırında 2-2,5 saat pişirin.
• Ara sıra kuzunun pişip pişmediğini kontrol edin.
• Suyu çok eksilirse ılık su ilave edin.
• Kuzunun üstü nar gibi kızarmalı.
• Pişen kuzudan, ucu keskin bıçakla parçalar kesin çıkarın, yanına da pilavından koyarak servise sunun.
Kuzu Doldurması
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 27, 2012
Rating: