Malzeme:
2 su bardağı ince bulgur, 1 bardak haşlanmış nohut, 250 gram kıyma, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı un, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı salça, 2-3 adet soğan, Kuru nane, Limon, Kırmızı biber, Karabiber, Yarım demet maydanoz, Tuz
Hazırlanışı:
Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun. Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın.
Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte biçimi verin. Bulgur köftelerinin içini oyun, hazırladığınız kıymalı karışımından bir çay kaşığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın. Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın. Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin. Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.
Analı Kızlı Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 28, 2012
Rating: