Malzeme:
1 Yemek Kaşığı margarin, 1 Çay Kaşığı karabiber, 1 Yemek Kaşığı tuz, 4 Su Bardağı kaynatılmış su, 1 Adet soğan, 1 Adet Domates, 150 gr hamsi, 1 Çorba Kaşığı un
Hazırlanışı:
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın ve tahta üzerinde 1cm'lik parçalar halinde kesin. Bu parçaları 5 dakika kadar haşlayıp,suyunu süzün. Diğer tarafta unu ve margarini bir tavada kavurun.Domates ve soğanı rendeleyip tavadaki un karışımına ekleyiniz ve bir kaç dakika karıştırınız.Suyu kaynatıp un karışımının içine ilave ediniz ve iyice karıştırınız. Hamsileri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
1 Yemek Kaşığı margarin, 1 Çay Kaşığı karabiber, 1 Yemek Kaşığı tuz, 4 Su Bardağı kaynatılmış su, 1 Adet soğan, 1 Adet Domates, 150 gr hamsi, 1 Çorba Kaşığı un
Hazırlanışı:
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarın ve tahta üzerinde 1cm'lik parçalar halinde kesin. Bu parçaları 5 dakika kadar haşlayıp,suyunu süzün. Diğer tarafta unu ve margarini bir tavada kavurun.Domates ve soğanı rendeleyip tavadaki un karışımına ekleyiniz ve bir kaç dakika karıştırınız.Suyu kaynatıp un karışımının içine ilave ediniz ve iyice karıştırınız. Hamsileri, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave edildikten sonra 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapınız.
Hamsi Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 03, 2012
Rating: