Malzeme:
1 adet piliç, 1,5 kg taze bezelye, 2 çorba kaşığı yağ, 2 arpacık soğanı, 2 iri domates, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı etsuyu veya su, 1 bağ dereotu
Hazırlanışı:
Bezelyenin kabukları çıkarılır ve içi ayıklanır. İç bezelyeler kaynar suya atılarak iki dakika haşlanır,üzerine soğuk su dökülerek soğutulur, süzdürülür. Bir küçük tencereye, yağ koyup eritildikten sonra parçalanmış piliç içine atılır. Dört beş dakika alt üst edilerek kavrulduktan sonra domates, soğan, tuz, bezelye ilâve edilir. Ağır ateşte 45 dakika pişirilip üzerine bol tere serpilerek servis yapılır.
1 adet piliç, 1,5 kg taze bezelye, 2 çorba kaşığı yağ, 2 arpacık soğanı, 2 iri domates, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 3 su bardağı etsuyu veya su, 1 bağ dereotu
Hazırlanışı:
Bezelyenin kabukları çıkarılır ve içi ayıklanır. İç bezelyeler kaynar suya atılarak iki dakika haşlanır,üzerine soğuk su dökülerek soğutulur, süzdürülür. Bir küçük tencereye, yağ koyup eritildikten sonra parçalanmış piliç içine atılır. Dört beş dakika alt üst edilerek kavrulduktan sonra domates, soğan, tuz, bezelye ilâve edilir. Ağır ateşte 45 dakika pişirilip üzerine bol tere serpilerek servis yapılır.
Bezelyeli Tavuk Yahnisi
Reviewed by Radical Media
on
Kasım 21, 2012
Rating: