Malzeme:
Tabanı için,
* 1,5 paket kepekli bisküvi
* 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Peynirli Dolgusu için,
* 2 paket labne peynir
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 paket toz krem şanti
* 1 paket süt kreması
* 1 çay bardağı süzme yoğurt
* 1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için,
* 2 su bardağı nar tanesi
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
Tabanı için,
* 1,5 paket kepekli bisküvi
* 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Peynirli Dolgusu için,
* 2 paket labne peynir
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 paket toz krem şanti
* 1 paket süt kreması
* 1 çay bardağı süzme yoğurt
* 1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için,
* 2 su bardağı nar tanesi
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı tozşeker
* 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
Hazırlanışı,
1. Bisküvileri mutfak robotunda çekip derin bir kaba alın.
2. Eritilmiş margarini ilave edip iyice yoğurun.
3. Kelepçeli kek kalıbının tabanını yağlı kâğıtla kaplayın.
4. Bisküvi hamurunu; kalıbın tabanına yayın.
5. Katılaşması için buzlukta yarım saat bekletin.
6. Peynir dolgusunu hazırlamak için kremşantiyi soğuk sütle koyulaşana kadar çırpın.
7. Labne peynir, krema, kremşanti ve süzme yoğurdu derin bir kaba alın.
8. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar mikserle çırpın.
9. Damla çikolatayı ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.
10. Peynirli karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
11. Nişasta, şeker ve nar suyunu küçük bir tencerede nişasta ve şeker eriyene kadar karıştırın.
12. Kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
13. Pelte kıvamını alınca ocaktan alıp devamlı karıştırarak ılıtın.
14. Buzdolabından çıkardığınız kekin üzerine dökün.
15. Nar tanelerini ekleyip tekrar buzdolabına alın ve pelte iyice katılaşana kadar bekletin.
16. Dilimleyip servis yapın.
Narlı Cheesecake
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 27, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: