Malzeme:
• Marinatı için :
- 300 g (3 orta boy) soğan (çok küçük küpler halinde doğranmış)
- • 125 mi (1/2 su bardağı) ayçiçek yağı
- • 125 mi ( 1/2 su bardağı) mısırözü yağı
- • 125 mi(1/2 su bardağı) süt
- • defne yaprağı
• kekik Karski için:
- 1 çorba k. ayçiçek yağı
- • 2 1/2 adet kuzu sırtı
- • 5 adet kuzu böbreği (tamamen ayrılmadan enlemesine ikiye kesilmiş)
- • tuz
- • taze çekilmiş karabiber
Kuzu sırtlarının kemiklerini temizledikten sonra, bonfilelerini çıkartın.Kuzu sırtındaki bonfile, kontrfile ve kuzu böbreği karskinin ana malzemesidir.Soğanları küçük küpler halinde doğrayın.Doğranmış soğanı birtülbente koyup, sıkarak suyunu çıkartın.İri kuşbaşı doğranmış kuzu kontrfilesi ve kuzu bonfilelerini soğan suyu, ayçiçek ve mısırözü yağları,süt,defne yaprağı ve kekik ile hazırlanmış marinatta dinlendirin.Sonra şişlere dizerek ızgara yapın.
HAZIRLANIŞI:
Ön hazırlık olarak kuzu sırtlarının içinden bonfileleri ayıklayın.Yağlı kontrfileleri iri kuşbaşı parçalar halinde doğrayın.Bir kabın içinde etler,soğan,ayçiçek yağı,mısırözü yağı,soya yağı, süt,defne ve kekiği karıştırın.Etleri buzdolabında bu marinatta 24 saat,ara sıra karıştırarak, dinlenmeye bırakın.Bu sürenin sonunda ızgarayı yakın. Izgara telini l çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın.Etleri kişi başına l kuzu kontrfilesi,l kuzu bonfilesi ve l kuzu böbreği gelecek biçimde şişlere dizin.Her iki yanını tuzlayıp biberleyin.Şişleri ızgaranın üzerine koyup,bir defa çevirerek,her iki yanını da yaklaşık 8-10 dakika, etlerin üzerinde su damlacıkları oluşuncaya kadar pişirin.Pişerken üzerlerine ara sıra fırça ile marinattan sürün.
Önceden ısıtılmış tabaklarda,yanında pay patates ile sıcak olarak servis yapın.
Önceden ısıtılmış tabaklarda,yanında pay patates ile sıcak olarak servis yapın.
Kuzu Karski
Reviewed by Radical Media
on
Şubat 28, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: