Malzeme:
2adet soğan
400 kıyma
1 kase yoğurt
100gr tereyağ
1/2 kg un
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta, tuz
400 kıyma
1 kase yoğurt
100gr tereyağ
1/2 kg un
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta, tuz
Hazırlanışı:
Un, yumurta ve bir miktar tuzu, suyla birlikte yoğurun. Islak bir bez altında 15 dakika dinlendirin.
Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün.Soğanı kıymanın içine rendeleyin.Tuzunu ilave edin.Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin.Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın.Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın.Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun.Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın.
Hazır yufka kalınlığında açın. 3 santimlik paraçalara bölün.Soğanı kıymanın içine rendeleyin.Tuzunu ilave edin.Hazırladığınız kıymayı, nohut iriliğinde koparıp her hamur parçasının üzerine yerleştirin.Karşılıklı köşeleri üst üste getirip, bastırın, meydana gelen üçgenin iki ucunu üst üste getirip tekrar bastırın.Bu hamurları hafifçe unladığınız bir tepsiye dizin, pişerken şekillerinin bozulmaması için biraz kurumaya bırakın.Daha sonra kaynamakta olan suya atıp, 10 dakika pişirin, kepçe ile hafif sulu olacak şekilde alıp, tabaklara koyun.Üzerine önce sarmısaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli tereyağ gezdirip, servis yapın.
Not: Eğer bulunduğunuz ortam sıcak ise(özellikle yaz aylarında)katlamış olduğunuz mantıları unlu bir tepsiye tek tek dizerek dondurucuya koyup,yumuşamasını engelleyebilirsiniz.
Tatar Mantısı
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 20, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: