Şatobrian ( Chateaubriand) - Izgara


2 kişi için MALZEME : 
350 - 400 gr. sığır ifletosu (kalın ve orta kısım)
Az tuz, bir çimdik karabiber
3 çorba kaşığı rafine yağı
2 adet küçük domates (garnitür için)
2 adet mantar sapı kesilmiş
Dört-beş yaprak su teresi yoksa maydanoz 



HAZIRLANIŞI : 

Sığır filetosunun kestiğiniz kısmın üzerine oturtup hafifçe bastırarak lüzum ederse vurarak biraz yassıltınız
Üç dört parmak kalınlığında olmalıdır, sonra tuzlayıp biberleyip yağlayınız, kızgın kömürlü ızgarada beş altı dakika bir tarafını beş altı dakika öbür tarafını pişirip bir servis tabağına veya şatobrian tahtası üzerine koyunuz
Domatesleri bir kaç dakika fırında veya ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtunuz. Domatesleri şatobrianın yanına koyup su teresi veya maydanozu da yanına koyup servis ediniz . Garnitür olarak kızarmış patates (pomfrit) ve sos bernez veriniz.

Şatobrian ( Chateaubriand) - Izgara Şatobrian ( Chateaubriand) - Izgara Reviewed by Radical Media on Ocak 13, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.