Malzeme:
500 gram ıspanak,
½ çay kaşığı kabartma tozu,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı lor,
1 yumurta, 3 yemek kaşığı un,
½ çay kaşığı hindistan cevizi, tuz, karabiber,
½ su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
Ispanağı her zamanki gibi hazırlayın. Çukur bir kaba alın. Içine sütü, loru, yumurtayı, unu, hindistan cevizini, tuzunu ve karabiberini koyup iyice karıştırın. Elinizle köfte şeklini verin ve una bulayın. Buzdolabında iki saat kadar bekletin. Bir tencerede su kaynatın, unlanmış ıspanak köftelerini teker teker içine atın, su yüzüne çıkan köfteleri bir kevgirle alın. Süzüp bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar rendesini serpip 10 dakika fırında tutun. Sıcak servis yapın. Un yerine galeta unu kullanabilir, yağa atıp kızartabilirsiniz
500 gram ıspanak,
½ çay kaşığı kabartma tozu,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı lor,
1 yumurta, 3 yemek kaşığı un,
½ çay kaşığı hindistan cevizi, tuz, karabiber,
½ su bardağı kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı:
Ispanağı her zamanki gibi hazırlayın. Çukur bir kaba alın. Içine sütü, loru, yumurtayı, unu, hindistan cevizini, tuzunu ve karabiberini koyup iyice karıştırın. Elinizle köfte şeklini verin ve una bulayın. Buzdolabında iki saat kadar bekletin. Bir tencerede su kaynatın, unlanmış ıspanak köftelerini teker teker içine atın, su yüzüne çıkan köfteleri bir kevgirle alın. Süzüp bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kaşar rendesini serpip 10 dakika fırında tutun. Sıcak servis yapın. Un yerine galeta unu kullanabilir, yağa atıp kızartabilirsiniz
Ispanak Köftesi
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 18, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: