Havuç Borani


Malzeme:

500 gram orta boy havuç,
6-7 diş sarmısak,
1 yemek kaşığ pirinç,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 çay kaşığı toz şeker,
2 yemek kaşığı limon suyu, tuz


Hazırlanışı:

Havuçları yıkayın, kazıyın, yarım santim kalınlığında yuvarlaklar halinde doğrayın. Sarmısakların kabuklarını soyun, bütün bırakın. Pirinci yıkayın, süzün. Kapaklı yayvan bir kaba 2 kaşık zeytinyağını koyun, kızdırın, havuçları ve sarmısakları ekleyin, tahta kaşıkla devamlı çevirerek fazla kuvvetli olmayan bir ateşte beş dakika kadar kavurun, sonunda toz şekerini serpin, karıştırın. Havuçların üzerini örtecek kadar sıcak su, limon suyu ve tuzu ekleyin, 2-3 dakika kaynatın. Pirinci katın, karıştırın, ateşi kısarak havuçlar yumuşayıp pirinçler şişene kadar arada bir karıştırarak pişirin, suyu eksilirse sıcak su ilave edin. Ateşi söndürünce kalan iki kaşık zeytinyağını gezdirin ve kendi kabında soğumaya bırakın. Ilık olarak ikram edecekseniz yanında yoğurt ile sofraya getirebilirsiniz


Havuç Borani Havuç Borani Reviewed by Radical Media on Ocak 18, 2012 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.