Malzeme:
1 veya 2 adet büyük bir balığın ciğeri,
6 adet taze soğan, 1 orta boy domates,
2 sivri biber, 1 defne yaprağı,
küçük bir dal biberiye, tuz,
karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ciğerin zar ve sinirlerini temizleyin. Ince uzun şeritler halinde kesin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun, püsküllerini kesin ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sivri biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, balık ciğerini atın, bir dakika kadar tahta kaşıkla çevirerek kızartın. Domates, biber, defne yaprağı, biberiye dalı, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Kış mevsiminde bulamayacağınız bazı malzemeler yerine mantar, sarmısak ve kekik kullanabilirsiniz
1 veya 2 adet büyük bir balığın ciğeri,
6 adet taze soğan, 1 orta boy domates,
2 sivri biber, 1 defne yaprağı,
küçük bir dal biberiye, tuz,
karabiber, 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ciğerin zar ve sinirlerini temizleyin. Ince uzun şeritler halinde kesin. Taze soğanların dış kabuklarını soyun, püsküllerini kesin ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Sivri biberlerin sapını kesin, tohumlarını boşaltın ve 1 santim uzunluğunda doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın, balık ciğerini atın, bir dakika kadar tahta kaşıkla çevirerek kızartın. Domates, biber, defne yaprağı, biberiye dalı, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 kahve fincanı su ekleyin. Kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Kış mevsiminde bulamayacağınız bazı malzemeler yerine mantar, sarmısak ve kekik kullanabilirsiniz
Balık Ciğeri Sote
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 16, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: