Malzeme (4 kişilik):
1 bağ pazı sapı
1 baş orta boy soğan
1 patates
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1/2 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı margarin ya da tereyağı
1 tablet tavuk bulyon veya 1 bardak et ya da tavuk suyu
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı (acı) kırmızı pul biber
1 limon
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı soğuk su
Yapılışı:
Pazı saplarını yıkayıp, yarım santimetreden ince ince kıyınız. Patatesi rendeledikten sonra, soğanı yemeklik şekilde kıyın. Altı su bardağı suyu tencereye koyup soğanı, patatesi, pazı saplarını, mercimeği, pirinci de ilave edin ve bir taşım kaynatın, yağını, tuzunu, tavuk bulyonu ilave ederek ve bir saat kısıkta pişirin.
Servis yaparken, 2 diş sarımsağı bir limon suyuna ilave edin, pul biber de ekleyerek süsleyin.
Pazı Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Aralık 25, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: