Lavantalı Kayısı Reçeli


Malzeme:

500 gr kayısı/şekerpare (kayısının daha küçük ve  kırmızımsı olanına halk arasında şekerpare denir)
3 su bardağı şeker
3 y.k. bal
½ limon kabuğu rendesi
7-8 dal taze kurutulmuş lavanta dalı
½ çay bardağı su

Hazırlanışı

Kayısılar yıkanıp süzüldükten sonra 4 eşit parçaya bölünür ve ortasındaki çekirdek çıkarılır. Üzerine şeker dökülerek 1-2 saat bekletilir. Üzerine su eklenerek orta hararetli ateşte şekerlerin erimesi beklenir, yaklaşık 10 dk. Şekerler eridiğinde bal ve limon kabukları eklenip 10 dk. daha pişirilir. Önceden petek tül ya da tülbente sarılan lavanta dallarını bir gıda ipi yardımı ile tencerenin içine salıp ipin diğer ucunu da tencerenin sapına bağlayıp 15 dk. daha pişirip ateşten alınır ve lavanta içinden çekilir. Önceden steril edilen küçük kavanozlara doldurulur.


Lavantalı Kayısı Reçeli Lavantalı Kayısı Reçeli Reviewed by Radical Media on Eylül 07, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.