Malzeme:
500 gr kayısı/şekerpare (kayısının daha küçük ve kırmızımsı olanına halk arasında şekerpare denir)
3 su bardağı şeker
3 y.k. bal
½ limon kabuğu rendesi
7-8 dal taze kurutulmuş lavanta dalı
½ çay bardağı su
Hazırlanışı
Kayısılar yıkanıp süzüldükten sonra 4 eşit parçaya bölünür ve ortasındaki çekirdek çıkarılır. Üzerine şeker dökülerek 1-2 saat bekletilir. Üzerine su eklenerek orta hararetli ateşte şekerlerin erimesi beklenir, yaklaşık 10 dk. Şekerler eridiğinde bal ve limon kabukları eklenip 10 dk. daha pişirilir. Önceden petek tül ya da tülbente sarılan lavanta dallarını bir gıda ipi yardımı ile tencerenin içine salıp ipin diğer ucunu da tencerenin sapına bağlayıp 15 dk. daha pişirip ateşten alınır ve lavanta içinden çekilir. Önceden steril edilen küçük kavanozlara doldurulur.
Lavantalı Kayısı Reçeli
Reviewed by Radical Media
on
Eylül 07, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: