10 Adet milföy hamuru
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su Tuz, karabiber
Yapılışı:
Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin. Etleti arasıra karıştırarak kavurun. Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin. Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin. Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın. Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Ali Paşa Kebabı
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 20, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: