Malzemeler:
-1 su bardağı ceviz ıçı
-2 dilim bayat ekmek içi
-1 adet limon
-1 fincan zeytinyağı
-2 diş sarmısak
-Yeterince kimyon, kırmızıbiber
-Maydanoz, yeşil biber
Yapılışı:
Ceviz içlerini ayıklayıp, bir havanda dövünüz. Bayat ekmek içini ıslatınız. Islattığınız ekmekleri sıkıp suyunu süzünüz. Havanda dövdüğünüz ceviz içleriyle sıktığınız ekmek içini karıştırınız. Sarmı-sağı ayıklayıp, havanda dövünüz. Ceviz içinin bulunduğu kaba katıp ezerek karıştırınız. Bu karışıma sırasıyla kimyonu, kırmızıbiberi, çok ince kıyılmış yeşil biberi katıp karıştırınız. Zaman zaman tadını kontrol ediniz. Az veya fazla olanı eksiltip, çoğaltınız. Bir fincan zeytinyağını ezmeye devam ederek muhammaranın içine ekeîeyiniz. Bir limonun tümünü içine sıkıp iyice karıştırıp, bütünleşiriniz. Artık ne ceviz, ne ekmek kendini belli etmeyecek bir hal almıştır. Karışım iyice bütünleşmiştir. Bir servis tabağına yerleştirip, süsleyerek ikram ediniz.
MUHAMMARA
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 20, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: