Malzemeler:
İki buçuk kg Kars veya Ardahan kazı
5’er adet patates, patlıcan ve havuç
4’er adet sivri biber ve domates
10-15 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. İri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kabukları soyulmuş patates, patlıcan, havuç, sivri biber ve domatesi kuşbaşı doğrayın. Mantarları dörde bölün. Kaz etiyle birlikte bütün malzemeyi büyükçe bir güveç kabına yerleştirin. Salçayı az miktarda suyla açın ve yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak suyu da ekledikten sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kaz Güveç
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 20, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: