Kaz Güveç



Malzemeler:

İki buçuk kg Kars veya Ardahan kazı
5’er adet patates, patlıcan ve havuç
4’er adet sivri biber ve domates
10-15 adet mantar
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su


Yapılışı:

Kazı bol sıcak suyla iyice yıkayın. İri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Kabukları soyulmuş patates, patlıcan, havuç, sivri biber ve domatesi kuşbaşı doğrayın. Mantarları dörde bölün. Kaz etiyle birlikte bütün malzemeyi büyükçe bir güveç kabına yerleştirin. Salçayı az miktarda suyla açın ve yemeğin üzerine gezdirin. Sıcak suyu da ekledikten sonra güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 3 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kaz Güveç Kaz Güveç Reviewed by Radical Media on Temmuz 20, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.