Malzemeler:
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
8 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Bir buçuk su bardağı su
Yarım çay kaşığı tozşeker
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra suyunu süzün ve bol su ile yıkayın. Diğer taraftan ince kıyılmış soğanı tereyağında hafifçe kavurun. İçine pirinç, ince doğranmış kuru kayısı ve cevizi ilave edin. Su, tozşeker, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Kayısılı Pilav
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 15, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: