Fırında Ahtapot


Malzeme:

1,5 kg ahtapot
500gr kültür mantarı
3 adet domates
3-4 adet yeşil sivri biber 1 yemek kaşığı salça
150 gram rende kaşar peyniri
3-4 adet defne yaprağı
tuz - karabiber


Yapılışı:

yıkanıp düdüklü tencerede 1/2 saat haşlanmış ahtapotlar ayıklanıp küçük küçük kesilir.
yine ayıklanıp küçük küçük kesilen mantarlar büyükçe bir teflon tavada sote edilir, suyunu salıp çeken mantarlara biberler , domates tuz ve karabiber karışım ilave edildikten sonra ahtapotlar eklenip 15 dakika kadar pişirilir. daha sonra büyükçe bir borcama alınan malzemenin üzerine rende kaşar eklenip 200 derece fırında 1/2 saat kadar pişirilir. Kaşar peynirleri eriyip kızardığında fırından alınıp sıcak servis yapılır. afiyet olsun..
Fırında Ahtapot Fırında Ahtapot Reviewed by Radical Media on Temmuz 29, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.