Malzemeler: (4 kişi için)
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2adet Kuru Soğan
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Hazırlanışı:
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur. Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur. Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir. Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur. Tuz ve Su ilave edilir. Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır.
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur. Bir tepsiye tersyüz edilir.
Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz.
200 gr Yağ
300 gr Kuşbaşı Koyun Eti
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
2
Tuz, isteğe bağlı Baharatlar
Hazırlanışı:
Pirinç ılık, tuzlu suya konur ve bekletilir.
Koyun eti yağda kavrulur. Soğanlar da ayrı bir yerde kavrulur. Her ikisi birlikte pilavın pişirileceği tencerenin dibine dizilir. Arzu edilirse, dolma fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kakule eklenebilir.
Hepsinin üstüne pirinçler konur. Tuz ve Su ilave edilir. Kapağın kenarları, buharın çıkmasını önlemek için hamurla kapatılır.
Piştikten sonra üstüne 1-2 kaşık katı yağ konur. Bir tepsiye ters
Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz.
ACEM PİLAVI
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 06, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: