Kestaneli sufle

Kestaneli sufle tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
5 yumurta
100 gr kestane şekeri
250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

Tereyağını bir kapta eritin, kararmaması için kızma aşamasına gelmeden altını kapatın. Eritilmiş tereyağın içine bitter çikolataları ekleyerek karıştırın. Daha sonra bu karışımın içine un ve şekeri de ilave edip bütün malzemeleri karıştırın.Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırarak her iki yumurtayı da  tel çırpıcı yardımı ile 10 dakika kabarana kadar çırpın. Çırptığınız yumurtaların içine diğer çikolatalı karışımı ekleyin ve bütün malzemeleri tek bir kapta karıştırmaya devam edin. Son olarak da kestaneleri ekleyin ve karışımı sufle kaplarına dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin.Fırından çıkardığınız sufleleri sıcak servis edin.Afiyet olsun.


Kestaneli sufle Kestaneli sufle Reviewed by Radical Media on Kasım 03, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.