Hindistancevizli Somon


Malzemeler:

√ 4 kişilik
√ 2 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyon
√ 2 tatlı kaşığı çili biberi tozu
√ Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal
√ 2 yemek kaşığı / 30 ml beyaz şarap sirkesi
√ Yarım tatlı kaşığı tuz
√ 4×175 g somon bifteği
√ 3 yemek kaşığı / 45 ml yağ
√ 1 adet soğan, doğranmış
√ 2 adet taze yeşil çili biberi, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış
√ 2 diş sarmısak, dövülmüş
√ 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil kökü
√ 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kişniş
√ 175 ml hindistancevizi sütü
√ Taze kişniş dalları
√ Taze soğanlı pilav, servis için

Hazırlanışı:

1- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş kimyonu, çili biberi, zerdeçal, sirke ve tuz ile birlikte küçük bir kase içinde karıştırın. Somon bifteklerini geniş ve sığ bir tabağa koyup her yanlarına hazırladığınız karışımı sürün, ardından üzerlerini streç film ile kaplayıp 15 dk boyunca serin bir yerde marine edin.

2- Yağı geniş, yüksek kenarlı bir tavada veya wok tavasında kızdırıp soğanı, yeşil çilileri, sarmısak ve rendelenmiş zencefili ilave edin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, soğanlar renk değiştirmeden yumuşayana kadar, 5-6 dakika boyunca pişirin. Tavayı ocaktan alıp biraz soğuması için bekleyin, ardından karışımı bir robota veya blender’a alın ve püre kıvamını alana kadar çekin.

3- Hazırladığınız püreyi tavaya geri alıp kalan kimyonu, öğütülmüş kişnişi ve hindistancevizi sütünü ekleyerek kaynama noktasına getirin. Ateşi kısın ve 5 dk boyunca ağır ağır kaynatın.

4- Somonu tavaya ilave edip kapağını kapayarak balık yumuşayana kadar 15 dk pişirin. Biftekleri sıcak servis tabağına alıp kişniş ile süsleyerek taze soğanlı pilavla servis edin.