Kinoa Köftesi

Her köfte etli olacak diye bir kural yok. Bu köftede et yerine kinoa var. Vejetaryen olmasına rağmen, bu köfteyi et severlerin bile severek yiyeceğine eminiz.

Malzeme:

2 adet küçük soğan
Zeytinyağı
Şitake mantarı (ya da başka bir mantar)
Ispanak
Beyaz ya da siyah kinoa
2 adet patates
1 adet yumurta
Parmesan peyniri
Taze fesleğen
Tuz, biber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Soğanı küp küp doğrayıp 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek 7-8 dakika soteleyin. 2 ölçü doğranmış şitake mantarını ve 1 ölçü ıspanağı ekleyerek 2-3 dakika daha pişirin. Ateşten alın ve için 2 ölçü pişmiş kinoa, 3/4 ölçü haşlanmış ve ezilmiş patates, 1 adet çırpılmış yumurta, yarım ölçü parmesan peyniri, 2 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen ve damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyin. 32 adet ceviz büyüklüğünde köfte yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 15 dakika sonra tersini çevirerek kızarana kadar 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Toplam 8 porsiyondur, her porsiyonda: 170 kalori, 7 gr. yağ, 22 gr. Karbonhidrat, 300 mg. Sodyum, 3 gr. lif ve 6 gr. protein vardır.