MALZEMELER
1 adet soğan
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
2 su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
Bir tutam toz tatlandırıcı
Yarım demet dereotu
Birer tutam tuz ve karabiber
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
2 su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
Bir tutam toz tatlandırıcı
Yarım demet dereotu
Birer tutam tuz ve karabiber
YAPILIŞI
YEMEKLİK doğranmış soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Bezelye ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Geceden ıslatılmış buğday ilave edip, buğday beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Tatlandırıcı ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte buğday suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ilave edin. 15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.
Bezelyeli Buğday Pilavı
Reviewed by Radical Media
on
Ağustos 27, 2018
Rating:
Hiç yorum yok: