Malzeme:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy doğranmış soğan
250 ml tavuk suyu
1 adet soyulmuş ve doğranmış orta boy patates
5 adet soyulmuş ve doğranmış havuç
1 çorba kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
İlk olarak büyük bir tencerede yağı ısıt. Soğanı koyun ve pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. İki bardak su ile tavuksuyunu, patates, havuç ve zencefili ekleyin. Bunları kaynatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 15 dakikaya yakın pişirin. Piştikten sonra hepsini robottan püre haline gelinceye kadar çekin. Sonra karışımı tencereye geri boşaltın. Damak tadınıza göre koyuysa biraz daha su ekleyin. İstersen tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy doğranmış soğan
250 ml tavuk suyu
1 adet soyulmuş ve doğranmış orta boy patates
5 adet soyulmuş ve doğranmış havuç
1 çorba kaşığı zencefil
Hazırlanışı:
İlk olarak büyük bir tencerede yağı ısıt. Soğanı koyun ve pembeleşinceye kadar karıştırarak pişirin. İki bardak su ile tavuksuyunu, patates, havuç ve zencefili ekleyin. Bunları kaynatın ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar 15 dakikaya yakın pişirin. Piştikten sonra hepsini robottan püre haline gelinceye kadar çekin. Sonra karışımı tencereye geri boşaltın. Damak tadınıza göre koyuysa biraz daha su ekleyin. İstersen tuz ve biber ekleyebilirsiniz.
Zencefilli Patates ve Havuç Çorbası
Reviewed by Radical Media
on
Ocak 17, 2012
Rating:
Hiç yorum yok: