Hünkar Beğendi


Malzemeler :

Beğendi için;

5 adet orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz, karabiber
yarım limon


Hünkarın bizzat kendisi için;

750 gr kuşbaşı dana ya da kuzu eti
2 adet kuru soğan 2 adet domates ya da
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kuru soğanları yemeklik doğrayın, domatesi rendeleyin, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve kuşbaşı etleri bu malzemeyle karıştırın.
Tuzunu ve karabiberini ekip, suyunu koyun ve etler yumuşayıncaya dek pişirin. (Orta, hatta kısık ateşte). Etler pişerken, beğendiyi hazırlamaya geçin.
Varsa ocak üzerinde mangalda yada de tepsiye yağlı kağıt yayıp, patlıcanları fırında közleyin. Patlıcanlar iyice pişince, akan su altında kabuklarını soyun ve kararmamaları için limonla ovun.
Başka bir tencerede tereyağını eritin, unu pembeleşinceye dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü azar azar ilave edin, koyulaşınca patlıcanları ekleyin. 10 dakika daha pişirin, tuzunu, karabiberini serpip, ateşten alın.
Servis için önce tabaklara beğendiyi paylaştırın. Sonra üzerlerine birer kepçe yahniden koyun.
Hünkar Beğendi Hünkar Beğendi Reviewed by Radical Media on Temmuz 20, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.