Fırında irmik tatlısı

Malzeme:

115 gr tereyağı 
1 su bardağı pudra şekeri 
Yarım su bardağı un 
150 gr irmik 
1 su bardağı Hindistan cevizi 
175 ml süt 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı vanilya 

Süslemek için: 

Bütün badem 

Şerbeti için: 

Yarım su bardağı pudra şekeri 
150 ml su 
1 yemek kaşığı limon suyu 

Hazırlanışı: 

Şerbet için, şeker, su ve limon suyunu tencereye alın. Karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra 6 dakika daha kaynatmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp şurubu oda ısısında ılındırın. Buzdolabına alıp soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Tereyağını tavada eritin. Büyük bir cam kaseye alıp ılındırın. Şeker, un, irmik, Hindistan cevizi, süt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Hamuru içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzleştirin. Keskin bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde kesin. Her dilimin üzerine birer badem yerleştirin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2 saat bekletip servis yapın.