Tavuklu Kallavi Kebap

Malzeme:

  • 3 adet orta boy tavuk göğüs eti
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet orta boy kuru soğan  
  • 3 diş sarımsak  
  • 2 adet orta boy dolmalık kabak  
  • 3 adet yeşil çarliston biber  
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber  
  • 2 adet orta boy domates  
  • 4 çay kaşığı acı biber salçası  
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karabiber  
  • 2 çay
  • kaşığı kırmız pul biber  
  • 2 su bardağı ılık su (tavuk suyu da kullanılabilir)  
  • 1 demet dereotu


Hazırlanışı:
Tavuk göğüs etleri kuşbaşı doğranır. Bir tepsiye 1 yemek kaşığı un serpilir ve tavuk etleri una bulanıp kenarda bekletilir. Kabakların dışı kazınır ve küp küp doğranır. Yeşil ve kırmızı biberlerin tohumları temizlenir. Biberler kalın şeritler halinde dilimlenir. Kuru soğan incecik doğranır. Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır. Zeytin yağı geniş bir tencere de orta ısıdaki ateşte kızdırılır. Tavuk etleri yağa aktarılıp, tahta bir kaşıkla 4-5 dakika kavrulur. Etlerin rengi dönüp hafifçe suyunu çektiklerinde sarımsak ve soğanlar eklenir. 1-2 dakika pişirilip, yeşil ve kırmızı biberler katılıp, salça da eklenir ve 2-3 dakika kavrulur. Tuz, karabiber ve kırımızı biber serpiştirilip, ılık tavuk suyu eklenir. Kaynadıktan sonra, ocakta kısık ateşte 20 dakika daha pişirilen yemeğe ince kıyılmış  dereotu ilave edilip, ocaktan alınır ve sıcık sıcak servise sunulur.