Domatesli Ve Fesleğenli Izgara Somon

Malzeme:
1) 2 diş kıyılmış sarımsak,
2) 1 çay kaşığı kaşığı tuz,
3) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
4) 1 bütün yabani somon filetosu ,
5) 1/3 su bardağı artı 1/4 fincan ince bölünmüş,  taze fesleğen,
6) 2 orta boy domates,
7) 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber.
Yapılışı:
1) Orta derecede fırını ısıtın.
2) Kesme tahtası üzerinde sarımsak ve 3/4 tatlı kaşığı tuzu karıştırın. Küçük bir kaba aktarın ve yağ ilave edin. 
3) Somonları temizledikten sonra, somon filetosu için yeterince büyüklükte bir folyo parçasını ölçün ve pişirme spreyi ile kaplayın. Somonun cilt tarafı aşağı gelecek şekilde yerleştirin ve üzerine sarımsak karışımını dökün. 1/3 bardak fesleğen serpin. Domates dilimlerini üstüne serptikten sonra karabiber ve tuzu da ekleyin. 
4) Folyoladığınız somonları ızgaraya yerleştirin. 10-12 dakika süre ile pişirdikten spnra spatula yardımı ile somonları servis tabaklarına yerleştirin. Geriye kalan fesleğende üzerine serpilerek koku ve tat vermesi sağlanır.
Besin  Değerleri
Porsiyon başına: 
Kalori: 248
Yağ: 10 gr
Kolestrol: 80 mg
Karbonhidrat: 3 gr
İlave şeker: 0 gr
Protein: 35 gr
Sodyum: 799 mg