Sevgililer Günü Özel Menüsü




Sevgililer Günü’nde sevdiğinize farklı bir menü hazırlayabilirsiniz. Karidesli mevsim salatası,tropikal meyvelerle bütünleştirilmiş somon ve çikolata ile çileğin vazgeçilmez birlikteliğinden oluşan bu menüyü hazırlayalım.



Tropikal zencefil soslu somon malzemeleri: 

200 gr somon fleto/ 30 ml ayçiçeği yağı/ 60 gr zencefil marine sos/ 1 ananas/ 1 mango/ 1 közlenmiş kırmızı biber/ 1 muz yaprağı/ Yarım limon/ 100 gr haşlanmış brokoli
Zencefilli marine sos için: 1 çay bardağı zeytinyağı/ 1 yemek kaşığı bal/ 1 yemek kaşığı hardal/ 2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil/ 1 yemek kaşığı taze kişniş/ 2 yemek kaşığı taze soğan/ Yarım çay kaşığı sarımsak/ 1 çay kaşığı tuz/ 1 çay kaşığı kekik/ 2 çay kaşığı kırmızı toz biber


Tropikal zencefil soslu somon:

Somon fletoyu zencefil sosu içinde bir saat marine edin. Teflon tavada az miktarda ayçiçeği yağı ile marine somon fletoyu üçer dakika alt üst ederek kızartın.
Diğer yanda mango ve ananas dilimlerini küp doğrayıp tereyağı ile soteleyin.
Muz yaprağını servis tabağına yerleştirin. Pilav ve somonu paylaştırın. Somon üzerine sotelediğiniz tropikal meyveleri ve közlenmiş biberi ilave edin.

Zencefilli marine sosu hazırlamak için: Zencefili rendeleyin. Kişniş, taze soğan ve sarımsakları doğrayın. Tüm malzemeyi karıştırıp zeytinyağı ekleyin. Mikserde püre haline getirerek servis yapın.
Karides salatası malzemeleri: 150 karides (orta boy)/ 30 gr tereyağı/ 2 diş sarımsak/ Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber/ Yarım çay kaşığı tuz/ 1 demet roka/ 1 yemek kaşığı mısır/ 4~5 kiraz domates/ 1 yemek kaşığı közlenmiş biber/ 1 yemek kaşığı taze soğan/ 6 yeşil zeytin/ 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği/ 1 dilim kızartılmış ekmek/ 30 ml portakallı ve nar ekşili sos

Portakallı ve nar ekşili sos için: 2 portakal/ 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı/ Yarım çay kaşığı tuz/ 1 çay kaşığı sarımsak/ Yarım çay kaşığı karabiber/ 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Karidesleri yıkayıp ayıklayın. Tereyağını bir tavada eritip karidesleri ilave ederek soteleyin. İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı pulbiberi ilave edin.
Rokayı bol suyla yıkayıp doğrayın. Servis tabağına alın. Diğer bütün malzemeyi doğrayarak rokaya ilave edin.

Bir dilim ekmeği küçük parçalar halinde kesip, tavada hafifçe kızartın. Salataya ekleyin. Üzerine karidesleri ilave edip, sos ile tatlandırarak servis yapın.

Portakallı ve nar ekşili sosu hazırlamak için: Portakalların suyunu sıkın. Tüm malzemeyi ilave edip mutfak robotu yardımıyla ezerek sos haline getirin.

Çikolata rüyası malzemeleri: 

100 gr labne peyniri/ 100 gr tozşeker/ 10 gr renkli lokum/ 10 gr fındık/ 10 gr kiraz/ 100 gr kremşanti/ 2 yaprak jelatin/ Yarım çay kaşığı vanilya/ Yarım çay kaşığı tuz/ 50 gr damla çikolata

Süslemek için: 100 gr kuvertür çikolata/ 6 çilek

Çikolata rüyası:

 Labne peynir ile tozşekeri ayrı bir kapta mikserle çırpın. Diğer yanda jelatini suda yumuşatarak ocakta ısıtın. Tüm malzemelerle birlikte karışıma ilave edin.
Karışımı küçük çukur kaselere aktarıp donması için buzdolabına kaldırın. Donan tatlıları servis tabağına ters çevirin. Benmari usulü erittiğiniz çikolatalı sos ve çileklerle süsleyerek servis yapın