HUMUS


Malzemeler: (4-5 kişi için)

250 gr Nohut
1 su bardağı Tahin
1 kahve fincanı Zeytinyağ
5-6 diş Sarımsak
½ su bardağı Su
2 adet limonun suyu
Tuz, Kırmızı Biber, Kimyon, Sumak


Hazırlanışı:

Nohut iyice pişirilir ve robottan geçirilir.

Tahin, ezilmiş sarımsaklar, tuz, su ve limon suyu karıştırılır. Nohutla karıştırılır. Servis tabağına konur.

Öte yanda bir tavada zeytinyağında kırmızı biber, sumak, kimyon kızdırılır ve bu karışım Humusun üzerinde gezdirilir.

İsteğe göre üzerine, maydanoz, dereotu, kuru nane ilave edilebilir.
HUMUS HUMUS Reviewed by Radical Media on Temmuz 06, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.