Bezelye Mezesi


Malzemeler

1,5 su bardağı taze iç bezelye
3 adet kornişon turşu
½ çay bardağı dilimli yeşil zeytin
2-3 dal dereotu
½ tatlı kaşığı tatlı pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limonsuyu
Tuz


Hazırlanışı

İç bezelyeleri 10-12 dk kadar haşlayın. Soğumaya alın. Kornişon turşu, yeşil zeytin, dereotu ve bezelyeyi mümkün olduğu kadar minik boyutta doğrayın.

Derin bir kasede tüm malzemeyi karıştırın, zeytinyağı, limonsuyu, pulbiber ve tuz ile tatlandırın.

Afiyet Olsun.

Not:Bezelyeleri minik boyuta getirmek biraz sabır istiyor,ben çift saplı zıh kullandım.Mutfak robotunda çok ezilmesinden korktuğum için bu yöntemi denedim.Tercih sizin..

Turşu ve yeşil zeytin mezeye ekşimsi tat veriyor,limon suyunu ve tuzu damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Bezelye Mezesi Bezelye Mezesi Reviewed by Radical Media on Temmuz 10, 2011 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.