Malzemeler:
500 gram ahrapot
3 yemek kaşığı un
yarım demet maydanoz
2 yumurta
tuz
karabiber
kızartma için sıvı yağ
Yapılışı:
Ahtapotu bir güzel pişirin ve ince dilimler halinde doğrayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın. Çukur bir kapta un, dereotu, yumurta, ahtapot, tuz ve karabiberi karıştırın. Çok yumuşak ve az sulu bir hamur haline gelince
tahta bir kaşık ile alarak kızgın yağa bırakın. Üzerini tahta kaşıkla hafifçe bastırarak düzeltin. Iki tarafını da kızartın. Kağıt mutfak peçetesi ile fazla
yağını süzerek sıcak servis yapın. Ahtapot mücveri yanında çeyrek limon dilimleri ile ikram yapabilirsiniz.
Ahtapot Mücver
Reviewed by Radical Media
on
Temmuz 08, 2011
Rating:
Hiç yorum yok: