Hangi Balık Hangi Ayda Yenir ?


Ocak 

Kefal, tekir, kırlangıç 




Şubat 

Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüşbalığı, midye 




Mart 

Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye 




Nisan 
Kalkan, kılıçbalığı, kırlangıç, barbunya, mercan 





Mayıs 
Barbunya, istakoz, levrek, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides 




Haziran 

Mercan, levrek, barbunya




Temmuz 

Sardalya, istakoz, pavurya 




Ağustos 

Sardalya, izmarit, mercan, çingene palamutu 




Eylül 
Palamut, sardalya, kırlangıç 




Ekim 

Palamut, lüfer, mercan, hamsi 




Kasım 

Lüfer, istavrit, hamsi




Aralık 

Lüfer, kırlangıç, torik, tekir 


Dikkat

* Haftada en az 2-3 kez balık yiyin. Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğulama olarak yemeyi tercih edin. Eğer ailenizde kalp hastalığı varsa Omega-3 içerikli bir beslenme alışkanlığı edinin ve bunu ömür boyu sürdürün. Dengeli omega yağ asidi alımı, sizi kalp krizi riskinden koruyacak. 

* Hamileler ve süt veren anneler haftada 4-5 kez balık yemeli. Balık yemediği günler Omega-3 yağ asitlerini içeren besinleri almalı. 

* Her sabah kahvaltıda 2-3 ceviz yiyin. Balık kadar olmasa da değerli bir Omega-3 kaynağı olan ceviz, kalbi koruyor ve beynin performansını artırıyor. 

* Orta yaşlılar 'alzhemeir' hastalığından korunmak için bol bol balık yemeli. Bu mümkün değilse doktora danışarak balıkyağı hapları almalı.