Beyaz çikolatalı brownie (2. Tarif)

Malzemeler
175 gram tereyağı
200 gram bitter çikolata
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
100 gram kabuksuz badem
6 yemek kaşığı un (tepeleme)
150 gram beyaz çikolata
Püf Noktası
Beyaz ve bitter çikolatayı kuvertür çikolata olarak bilinen blok çikolatalardan kullanırsanız ve bitter çikolatada kakao oranı %70 olursa sonuç çok daha başarılı olur.Daha yoğun ve ıslak kalması için tarifinde kabartma tozu yer almayan brownie harcını, küçük bir fırın kabında pişirirseniz (örneğin 25x25 cm.) dilimler daha hacimli gözükecektir.
Pişirme Önerisi
Beyaz ve bitter çikolata tatlarını almak için vanilya kullanmayabilir, arzu ederseniz özütünü ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Brownie harcını hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını, küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ile birlikte cam bir kaba alın.
Sürekli kaynayan sıcak su buharının olduğu bir tencere üzerine aldığınız cam kapta bulunan tereyağı ve bitter çikolatayı aralarda karıştırarak benmari usulü eritin. Karıştırma kabına aldığınız yumurtaları toz şeker ilavesiyle yüksek devirde çırpın. 
Benmari usulü eriyen bitter çikolata ve tereyağı karışımını 2 dakika kadar soğuttuktan sonra beyaz bir hal alana kadar çırpılan yumurta karışımına ekleyin.
Azar azar elenmiş un eklediğiniz brownie harcını artık bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
Kabuksuz kavrulmuş badem ve beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırdıktan sonra brownie harcına katıp, son bir kez karıştırın. Pişirme kabını yağlı kağıt ile kapladıktan sonra brownie harcını içine dökün. Üzerini spatula yardımıyla düzeltin. Beyaz çikolata ve bademlerin her tarafına gelişigüzel bir şekilde dağılmış olması önemli. 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin. Bu süre zarfında beyaz çikolatanın da etkisiyle brownienin içi hafif nemli kalacak, bekledikçe kıvam alacak. Dinlendikten sonra dilimlediğiniz beyaz çikolatalı brownieyi sevdiklerinizle paylaşın.
Beyaz çikolatalı brownie (2. Tarif) Beyaz çikolatalı brownie (2. Tarif) Reviewed by nea punta on Şubat 04, 2018 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.