Tavada mercimekli ve haşhaşlı gül böreği


Tavada mercimekli ve haşhaşlı gül böreği tarifi malzemeler:
  • 2-3 adet yufka
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 adet büyük baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar

Tavada mercimekli ve haşhaşlı gül böreği tarifi hazırlanışı:
  • İç malzemesini hazırlarken önceden haşlanmış olan yeşil mercimeği ve kuru soğanı beraber soteleyin.
  • Kuru soğanın saldığı suyla sotelemek isterseniz soğanları yağdan önce koyun.
  • Karabiber ve tuzu ekleyin.
  • Tercihe bağlı olarak maydanoz ve pul biber eklenebilir.
  • Yufkayı güzel bir şekilde tezgaha serin.
  • Haşhaş ezmesini bir kap içerisinde zeytinyağı ile harmanlayarak inceltin.
  • Haşhaşı yufka üzerinde kaşıkla gezdirin ve yayın.
  • Haşhaşın yufkaya daha hızlı yayılması için yufkanın kenarlarından üzerine doğru açıp kapatın.
  • Yufkayı 4 eşit parçaya kesin.
  • 4 eşit parçaya böldüğünüz yufkaları her birini 2 parçaya bölerek üçgenler oluşturun.
  • İç malzemesini parçaların geniş tarafına yayıp rulo yapın.
  • Bir tur kendi etrafında yuvarlayıp tavaya yerleştirin.
  • Kullanacağınız tavayı yağlamayın.
  • Börekler içerisindeki yağdan dolayı ek yağa gerek kalmaz ve tavaya yapışmaz.
  • Tercihen seramik tava kullanın.
  • Yufkaları tavaya sırasıyla dizerek tamamını doldurun.
  • Ocak üzerinde çevirerek pişirin.
  • Belirli zaman aralıklarında ocağın ateşini azaltarak tavayı sallayın.
  • Malzemelerden geri kalan haşhaşlı sosu tavadaki böreklerin üzerine sürün.
  • Tavaya yapışmadığı için her gülü çevirip diğer yüzünü pişirin.
  • İç malzemesiyle özleşmesi için zaman zaman ocağın ateşini kısın.