Sebzeli Pizza

Sebzeli Pizza Tarifi:

Malzeme:

Hamuru için

8 yemek kaşığı ılık su
1, 5 su bardağı un
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yaş maya

Sosu için

1 adet domates
2 yaprak taze fesleğen
Yarım diş sarımsak
Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Üzeri için

1 su bardağı haşlanmış bezelye
Yarım su bardağı haşlanmış tane mısır
1 tatlı kaşığı kuru nane

Pizzanın tarifi

Yaş mayayı bir yemek kaşığı ılık suyun içinde eritin. Yoğurma kabına un, tuz ve şekeri alıp ortasını havuz gibi açın. Yedi yemek kaşığı ılık su ve eritilmiş yaş mayayı ilave edin. Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp buzdolabında bir saat bekletin.

Sosunu hazırlamak için sarımsak ve domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Fesleğenin incecik doğrayıp tuz ve karabiberle birlikte domatese ilave edip karıştırın. Pizza hamurunu dolaptan çıkarıp orta kalınlıkta merdane ile açın.

Yuvarlak açtığınız pizza hamurunu yağlanmış fırın tepsisine dikkatlice yayın. Üzerine domatesli sosu sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pizza tepsisini fırından çıkarın. Bezelye, mısır ve kuru naneyi harmanlayın. Pizzanın üzerine serpiştirin. Kaşar peynirini küp şeklinde doğrayıp pizzanın üzerini kaplayın. Siyah zeytinleri dizin. Tekrar fırına sürüp peynir eriyene kadar pişirin. Pişen pizzayı fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.
Sebzeli Pizza Sebzeli Pizza Reviewed by Radical Media on Ekim 30, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.