İncir ve hardal soslu bonfile

İncir ve hardal soslu bonfile tarifi:

Malzemeler 

750 gr dana bonfile 
Deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber 
2 diş sarımsak 
1 dal taze biberiye 
3 kırmızı soğan 
6 diş sarımsak 
6 patates 
İncir ve hardal sosu 

Hazırlanışı: 

Zeytinyağının içerisine ince doğranmış taze biberiye ve 2 diş sarımsağı ekleyin. Bonfileyi dörder santim kalınlığında kesin ve et tokmağıyla hafifçe inceltin. Etleri hazırladığınız sosun içine alın ve 20 dakika dinlendirin. Izgara tavasını ısıtın. Etlerin her iki tarafını üçer dakika pişirin. Fırın tepsisine dizip 220 derece fırında 8–10 dakika pişirin. Zeytinyağına baharatları ekleyin. Dörde bölünmüş soğan, sarımsak ve patatesleri ekleyip harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye sebzeleri alıp sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Etleri sebzeler ve soslarla birlikte servis yapın.