Dondurmalı ve cevizli yassı kadayıf

Dondurmalı ve cevizli yassı kadayıf tarifi:

Malzemeler 

4-6 yassı kadayıf 
2 yumurta 
Yarım çay bardağı süt 
Dondurma 
Ceviz 

Şerbeti için 

2.5 su bardağı toz şeker 
3 su bardağı su 
1 çay kaşığı limon suyu 

Kızartmak için 

1 su bardağı ayçiçek yağı 

Hazırlanışı: 

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yumurtaları ve sütü çırpın. Yassı kadayıfları bu karışıma bulayıp 15-20 dakika bekletin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Yassı kadayıfları ekleyip kızartın. Tavadan alıp soğuk şerbete ilave edin ve şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin. Kalan şerbetin bir kısmını üzerlerine gezdirin. İri çekilmiş ceviz ve dondurmayla birlikte servis yapın.