3 Öğün İçin Farklı Avokado Tarifleri



3 Öğün İçin Farklı Avokado Tarifleri

İçeriğinde yüksek oranda A,C ve E vitamini bulunan avokadonun 100 gramında 9 gram karbonhidrat 2 gram protein bulunur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi mide ve kalp rahatsızlıklarını önler. Özellikle cilt deformasyonların oluşmasını engellemek için en çok tavsiye edilen meyveler arasındadır. Peki, avokadoyu 3 ayrı öğünde nasıl kullanabileceğinizi biliyor musunuz?


Kahvaltı

Avokadoyu kahvaltı öğününüzde tost yaparak veya tam tahıllı undan elde edeceğiniz hamur ile yapacağınız pizzanın üzerine sürerek kullanabilirsiniz. Tat katmak için yumurta da kullanabilirsiniz.  Ancak katı bir diyet uyguluyorsanız avokadoyu kiviyle birleştirerek smoothie haline de getirebilirsiniz.


Öğle Yemeği

Avokadoyu salata olarak ister yeşilliklerle karıştırarak isterseniz de daha fresh bir tat için karpuz veya kavun gibi meyvelerle karıştırarak hazırlayabilirsiniz.  Daha doyurucu bir öğün istiyorsanız ton balığı, haşlanmış tavuk veya yumurta da tercih edebilirsiniz.


Akşam Yemeği

Akşam yemeğinde avokadoyu kullanabileceğiniz tarifler diğer öğünlere oranla çok daha fazladır. Başlangıçta avokado çorbası, avokadolu pratik sushi, avokadolu wrap, avokado soslu ızgara tavuk gibi birçok alternatifi deneyebilirsiniz. 




3 Öğün İçin Farklı Avokado Tarifleri 3 Öğün İçin Farklı Avokado Tarifleri Reviewed by Radical Media on Ekim 07, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.