Terbiyeli patates çorbası

Terbiyeli patates çorbası tarifi:

Malzeme: 

500 gr patates 

5 su bardağı et suyu 
250 gr köftelik kıyma 
Yarım limonun suyu 
Taze çekilmiş karabiber 
120 gr tereyağı 
50 ml domates suyu 
2 yumurta 
Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber 
Yarım çay kaşığı tarçın 
Tuz 

Hazırlanışı: 

Patatesleri bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar haşlayın. Kıymayı, tuz ve karabiber ile yoğurup küçük köfteler hazırlayın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve köfteleri kızartın. Patateslerin kabuğunu soyup et suyuyla birlikte tencereye alın. Blender’la ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin. Tuzu ekleyip karıştırın ve ocağa alın. Köfteleri yağıyla birlikte tencereye aktarın ve birkaç dakika pişirip ocaktan alın. 

Terbiye için, limon suyu ve domates suyunu büyük bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip çırpıcıyla çırpın. Terbiyeyi sıcak et suyu ile ılındırın. çorbayı sürekli karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin. Birkaç dakika pişirip ocağı kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Kalan tereyağını tavada ısıtın. Pul biberi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin. Tarçın serpip servis yapın.