Kimyon tohumlu kuzu yahni

Malzeme: 

1 kg kemiksiz kuzu budu 
6 soğan 
60 ml zeytinyağı 
40 gr tereyağı 
3 gr kimyon tohumu 
30 ml günbalı 
1 baş sarımsak 
2 defneyaprağı 
1 dal taze biberiye 
Tuz Karabiber 
1 litre su 

Hazıranışı: 

Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip kısık ateşte şeffaflaşana kadar kavurun. Hafifçe ezilmiş kimyon tohumları ve kabukları soyulmuş sarımsak dişlerini ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuzu etini ilave edin. Günbalı, defne yaprağı, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyin. üzerine suyu ekleyip su kaynayana kadar hızlı ateşte su kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Su tamamen azaldıktan sonra yemeği sıcak olarak servis yapın.