Erişteli ve köfteli yoğurt çorbası

Malzeme:

200 gr kıyma
1 su bardağı köy eriştesi
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
60 gr tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:

Kıyma, tuz, karabiber, kimyon ve pul biberi bir kapta iyice yoğurup küçük misket köfteler hazırlayın. Suyu tencerede kaynatın. Bir tutam tuz ekledikten sonra erişteleri ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye devam edin. Yoğurt ve unu bir kasede pürüzsüz kıvama gelinceye kadar çırpın ve azar azar çorbaya ekleyerek karıştırın. Kesilmemesi için orta ateşte 1-2 dakika kaynatın. Tereyağını tavada eritip nane ekleyin. Naneli tereyağını ekleyip servis yapın.