Çilekli cheesecake

Malzeme: 

70 gr kepekli bisküvi 
20 gr esmer şeker 
50 gr tereyağı 

Krema için 

550 gr labne peyniri 
170 gr toz şeker 
2 gr tuz 
3 yumurta 
1 yumurta sarısı 
75 ml krema 
1 paket vanilya 

Üzeri için: 

300 gr çilek 
File badem 

Hazırlanışı:

Labne peyniri, şeker ve tuzu mikserle yaklaşık 3 dakika pürüzsüz bir krema elde edene kadar çırpın. Yumurta ve yumurta sarılarını bir cam kaseye alıp çok köpürtmeden çırparak labneli karışıma ilave edin. 2 dakika daha çırpın. Karışıma krema ve vanilyayı da ilave edin. Köpük kıvamına gelene kadar karışımı çırpın. Kepekli bisküvi, esmer şeker ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yuvarlak bir kalıbın tabanına yağlı kağıt yayın. Bisküvili karışımı kalıbın tabanında eşit yükseklik oluşturacak şekilde bastırarak yayın. Daha sonra krema karışımını kalıbın içine dökün. Fırın tepsisinin yarısına kadar suyla doldurun ve cheesecake’i içine yerleştirip önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Oda ısısında beklettikten sonra kalıbın ağzını streç filmle kapatın. Buzdolabında 3 saat bekletin. Kalp şekilli bir kalıpla kesip üzerini küçük kesilmiş çilek parçaları ve file bademle kaplayın.