Taze baharat salatası

Malzeme:

5 dal dereotu
5 dal maydanoz
5 dal nane
Çeyrek demet roka
5 dal taze kekik
8 dal taze fesleğen 2 dal mercan köşk
Çeyrek demet bebek ıspanak
2 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı file badem
2 dilim ekmek
Yarım diş sarımsak
2 dal biberiye 1.5 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Tuz
karabiber

Yapılışı 
Somon balığını, mısır unu, tuz ve karabibere bulayın ve ızgarada pişirin. Limonları dilimleyip bir fırın tepsisine dizin. Üzerine somon balığını ve beyaz şarabı ilave edip 180 derece fırında 3-5 dakika pişirin. Kızgın bir tavaya zeytinyağını, ince kıyılmış sarımsağı, kiraz domatesleri, tuz ve biberi atıp 20 saniye kadar sote edin. Altını kapattıktan sonra ıspanak, roka ve fesleğeni ilave ederek 30 saniye kadar tavada çevirin. Domates ve yeşillik karışımını tabağa alın, üzerine fırınlanmış somon balığını koyun. Taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edin.