Etli bulgur pilavı

Malzeme:
2 su bardağı iri pilavlık bulgur
30 gr tereyağı
500 gr parça kuzu eti
1 kırmızı soğan
1 dolmalık sarı biber
1 dolmalık kırmızıbiber
1 sivri biber
3 orta boy domates
4 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Tereyağı ve kuzu etini tencereye alıp orta ateşte 5 dakika kavurun. Soğanı piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Renkli biberleri de iri parçalar şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. Küp doğranmış domatesleri ilave edin ve 10 dakika pişirin. Bulguru yıkayın ve tencereye alın. Tuz, karabiber ve sıcak suyu ekleyin. Bulgur suyu çekene kadar kısık ateşte pişirin. 10 dakika demlendirip servis yapın.