Yufkalı gerdan kebabı


Malzeme:
1 kg kuzu gerdan, 2 soğan, 4 biber, 1 domates, 1 çorba k. domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber. Yufkası için: 2 su b. un, 1 çay b. süt, tuz, su.
Üzeri için:
Yoğurt.
Hazırlanışı:
Kuzu gerdanı haşlayıp didiyoruz. Yufkalarını hazırlamak için, unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açarak sütü döküyoruz. Kenarlarına tuzunu atıp ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Ilık su ilave ederek yoğuruyoruz. Hamurdan bezeler koparıp unlayarak yufka inceliğinde açıyoruz. Geniş bir tavada yufkaları pişiriyoruz. Soğanları ve biberleri doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz. Soğanları ve biberleri kavuruyoruz. 
Salçasını ilave ediyoruz ve domatesi içine rendeliyoruz. Eti de ilave ediyoruz. Tuzunu ve karabiberi atıyoruz. Yufkanın birini servis tabağına alıyoruz. Hazırladığımız etli harçtan koyuyoruz. Kat kat yufka ve etli harç koyuyoruz. En üstüne etli harç gelecek şekilde koyuyoruz. Yoğurttan kaşık kaşık üzerine koyuyoruz. Maydanoz doğrayıp üzerine serperek servis ediyoruz.
Kaynak: Dergicom.Com